دیابت و بارداری
دیابت و بارداری : پزشکان در هندوستان هرساله به ۵ میلیون زن باردار اعلام میکنند که دچار دیابت بارداری هستند ، وضعیتی که می تواند بر مادر و جنین تأثیر منفی بگذارد. مطالعات نشان می دهد که ۱۳.۴ درصد از زنان باردار در هند به دیابت حاملگی دچار هستد که آن را به یکی از شایع ترین مشکلات در زمان بارداری تبدیل میکند . . برای یادگیری اصول اولیه بیماری و رعایت نکاتی برای پیشگیری، و همچنین اطلاع از دیابت و بارداری ،ادامه مطلب را بخوانید.
دیابت و بارداری :
جفت جنین ، که نوزاد را به منبع خون مادر متصل می کند، سطوح بالایی از هورمون ها را تولید می کند که می تواند عملکرد طبیعی انسولین را در سلول ها مختل کند.
این امر منجر به افزایش قند خون می شود و باعث ایجاد بیماری موقت دیابت برای برخی از مادران در دوران بارداری می شود. در برخی از زنان، هورمون های ترشح شده توسط لوزالمعده از تبدیل چربی ها و کربوهیدرات ها به قند جلوگیری می کند که به نوبه خود منجر به افزایش سطح گلوکز خون و دیابت بارداری می شود.
مدیریت دیابت بارداری :
- نوشیدن آب :
اولین قدم این است که آب بنوشید و بدن خود را هیدراته ( آب کافی ) نگه دارید. مصرف ۸ تا ۱۰ لیوان آب در روز می تواند با رقیق کردن سطح گلوکز خون، قند خون را کاهش دهد. آب میوه را جایگزین آب نکنید زیرا آب میوه قند خون را افزایش می دهد.
- تمرینات منظم :
از یک ابزارگام شمار یا هر ابزار تناسب اندام مانند تلفن خود برای ثبت اقدامات کلیدی مانند گام های برداشته شده، ضربان قلب و مسافت طی شده استفاده کنید تا ورزش را به یک عادت روزانه تبدیل کنید. هر فعالیتی که برای شما مناسب است را انتخاب کنید، چه پیاده روی، شنا، دوچرخه سواری، یوگا یا پیلاتس. ورزش منظم و روزانه مقاومت به انسولین را کاهش می دهد و سطح قند خون را در حد نرمال نگه می دارد.( لطفا قبل از انجام هر ورزش با پزشک خود مشورت کنید )
- مشاوره با متخصصیت تغذیه :
از یک متخصص تغذیه راهنمایی بخواهید و یک نمودار رژیم غذایی شخصی ایجاد کنید. خوردن وعده های غذایی سالم و متعادل به عادی سازی سطح قند خون کمک می کند. گرفتار افسانه هایی مانند دو وعده غذا خوردن یا حذف وعده های غذایی نشوید. درعوض، هر دو تا سه ساعت یکبار، بخشهای کوچکی بخورید که سرشار از فیبر و چربی و قند کم است تا کالری مورد نیاز روزانه را برآورده کنید .
- به دستورات پزشک عمل کنید :
پزشکان گاهی اوقات در دوران بارداری برای کمک به حفظ سطح قند خون سالم، دارو تجویز می کنند. عاقلانه است که دستور پزشک را بدون حذف یا تأخیر در داروها دنبال کنید تا از خطر یا عوارضی که دیابت بارداری ممکن است برای مادر و جنین به همراه داشته باشد جلوگیری کنید.
خبر خوب این است که بعد از بارداری، دیابت بارداری از بین می رود. شش تا دوازده هفته پس از زایمان، آزمایش گلوکز را انجام دهید و متعهد شوید که با یک رژیم غذایی سالم و متعادل و ورزش منظم تناسب اندام خود را حفظ کنید.
این نکات را برای بارداری و زایمان ایمن و سالم دنبال کنید!
مایل به ثبت دیدگاه هستید؟